Επιμέλεια Κειμένου – Συμβουλές και Κατευθυντήριες Γραμμές

Επιμέλεια Κειμένου – Συμβουλές και Κατευθυντήριες Γραμμές

Το πιο παρεξηγημένο κομμάτι κατά την έκδοση ενός βιβλίου είναι αυτό της επιμέλειας. Είναι η πιο σημαντική και ταυτόχρονα δύσκολη διεργασία γιατί απαιτεί εμπειρία, πλούτο ιδεών, απόλυτη συγκέντρωση και ευρύ φάσμα γνώσεων εκ μέρους του επιμελητή, αλλά και την απόλυτη συνεργασία με τον συγγραφέα.

 

Η επιμέλεια ενός κειμένου πρέπει να κινείται ταυτόχρονα σε δύο άξονες:

  1. Στην επισήμανση λαθών όσον αφορά την αληθοφάνεια της ιστορίας, τη συνέπεια στα λόγια και τις κινήσεις των χαρακτήρων, τα πραγματολογικά στοιχεία και τη συνοχή της ιστορίας χωρίς περιττές επαναλήψεις και πλατειασμούς.
  2. Στον εντοπισμό αδύναμων σημείων προσφέροντας λύσεις και προτάσεις για τη διόρθωσή τους και την καλύτερη αφομοίωσή τους στην πλοκή, αλλά παράλληλα και την ανάδειξη των δυνατών στιγμών της ιστορίας.

 

Το στάδιο αυτό είναι το πιο ουσιώδες, το πιο σημαντικό, το πιο θεμελιώδες. Είναι το στάδιο που η ιστορία σου θα πάρει την τελική της μορφή, που θα απαλλαχθεί από τα περιττά βάρη, τις ασάφειες και τις αστοχίες, θα αποκτήσει χρώμα και ένταση, θα προβάλλει την ομορφιά της ιστορίας που πραγματεύεται και θα μετουσιωθεί στο βιβλίο που από την αρχή ονειρευόσουν.

 

Η BookYourDream, με τη βοήθεια έμπειρων ανθρώπων με γνώσεις και μεράκι, προτείνει, επισημαίνει, επεμβαίνει με εύστοχα σχόλια και συγκεκριμένες ιδέες, πάντα με απόλυτη προσήλωση στο ύφος και τον πυρήνα της ιστορίας σου, και είναι ανά πάσα στιγμή κοντά σου έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό: να είσαι ενθουσιασμένος/η μόλις διαβάσεις την τελική μορφή του βιβλίου σου!

 

Διόρθωση κειμένου

Αφού πια οι επεμβάσεις κάθε είδους στο κείμενο έχουν ολοκληρωθεί, τότε είναι η ώρα της διόρθωσης συντακτικών και ορθογραφικών λαθών. Αν και είναι το τελευταίο στάδιο πριν τη σελιδοποίηση, η διόρθωση αυτών των λαθών μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα του βιβλίου σου αλλά και να δυσκολέψουν τον εκδοτικό οίκο / τον αναγνώστη στην απόλαυση της χειμαρρώδους αφήγησής σου.

Τα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  1. Μεγάλες προτάσεις
  2. Σημεία στίξης (σωστή χρήση τους)
  3. Επαναλήψεις όρων
  4. Ασυμφωνία όρων
  5. Ορθογραφία λέξεων
  6. Ομοιομορφία λέξεων με διπλή ορθογραφία
  7. Ξενικές λέξεις
  8. Συντομογραφίες

 

Η ομάδα των έμπειρων διορθωτών της BookYourDream αναλαμβάνει με συνέπεια, αμεσότητα και απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια να απαλλάξει την ιστορία σου από τυχόν λάθη και να αναδείξει την ομορφιά του λόγου και της γραφής σου!

 

Μοναδικες Προσφορες!

Εισαι ΝΕΟΣ συγγραφεας; Εκμεταλλευσου ΤΩΡΑ τις μοναδικες προσφορες αποκλειστικα για σενα!